Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Στα χέρια της αστυνομίας κλεμμένο αντίγραφο έργου του Ντα Βίντσι ηλικίας 500 ετών
[Lifo]: Στα χέρια της αστυνομίας κλεμμένο αντίγραφο έργου του Ντα Βίντσι ηλικίας 500 ετών

[Lifo]: Στα χέρια της αστυνομίας κλεμμένο αντίγραφο έργου του Ντα Βίντσι ηλικίας 500 ετών

Η αστυνομία ανέκτησε το πολύτιμο αντίγραφο του πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Salvador Mundi» (Σωτήρας του Κόσμου)

Ένα αντίγραφο του πίνακα του 16ου αιώνα «Salvator Mundi » του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ανέκτησε η ιταλική αστυνομία, μετά την κλοπή του από μουσείο στη Νάπολη.

Το πρωτότυπο έργο τέχνης πωλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 450 εκατ. δολ. το 2017. Το αντίγραφο εικάζεται ότι πιθανότατα ανήκει σε έναν από τους μαθητές του Ντα Βίντσι και ανακαλύφθηκε σε ένα διαμέρισμα κατά τη διάρκεια έρευνας στην ιταλική πόλη, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας.

Ο 36χρονος ιδιοκτήτης του ακινήτου τέθηκε υπό κράτηση καθώς υπάρχουν υποψίες για κλεπταποδοχή.

Το πορτρέτο στον φημισμένο πίνακα, απεικονίζει τον Χριστό του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με το ένα χέρι υψωμένο να ευλογεί και το άλλο να κρατά μια κρυστάλλινη σφαίρα. Πολλά αντίγραφα του έργου δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του καλλιτέχνη από τους μαθητές και τους βοηθούς του. Αυτό είναι ένα μόλις από αυτά.

Αν και δεν είναι γνωστό ποιος φιλοτέχνησε το συγκεκριμένο «Salvator Mundi», πιστεύεται ότι ζωγραφίστηκε στα τέλη του 1510 από κάποιον από το εργαστήριο του καλλιτέχνη.

Ο ιδιοκτήτης του πορτρέτου, το Μουσείο του San Domenico Maggiore στη Νάπολη, δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές υποθέσεις» σχετικά με την ταυτότητα του ζωγράφου, με την «πιο πειστική» θεωρία να πιστώνεται στον μαθητή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Girolamo Alibrandi.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!