Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Σπουδαίες ταινίες και αναγνώσεις την Μεγάλη Εβδομάδα – Ψηφιακό πρόγραμμα από το ΥΠΠΟΑ
[Lifo]: Σπουδαίες ταινίες και αναγνώσεις την Μεγάλη Εβδομάδα – Ψηφιακό πρόγραμμα από το ΥΠΠΟΑ

[Lifo]: Σπουδαίες ταινίες και αναγνώσεις την Μεγάλη Εβδομάδα – Ψηφιακό πρόγραμμα από το ΥΠΠΟΑ

Θα προβληθούν οι ταινίες «Κορίτσι με τα Μαύρα», «El Greco» ενώ διακεκριμένοι ηθοποιοί διαβάζουν επιλεγμένα κείμενα Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών, στην ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προτείνει ένα ψηφιακό πρόγραμμα, στην ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο ταινίες μεγάλου μήκους, το «Κορίτσι με τα Μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη για την επέτειο των γενεθλίων της Έλλης Λαμπέτη, καθώς και η ταινία «El Greco» του Γιάννη Σμαραγδή.

Η πρώτη ταινία θα προβληθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, με παραχώρηση του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Κινηματογραφικού Οργανισμού Καραγιάννης – Καρατζόπουλος. Από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, προβάλλεται η ταινία «El Greco», η κινηματογραφική βιογραφία του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, του Γιάννη Σμαραγδή. Η ταινία προβάλλεται με παραχώρηση του σκηνοθέτη, ο οποίος και την προλογίζει.

Όπως πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, τη Μεγάλη Εβδομάδα ως και την Τρίτη της Διακαινησίμου, διακεκριμένοι ηθοποιοί διαβάζουν επιλεγμένα κείμενα Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών, με γενικό τίτλο «Πάθη και Ανάσταση στη Λογοτεχνία», μια συνεργασία του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ με το φεστιβάλ ΑΝΑΛΟΓΙΟ.

Στη σειρά του ΥΠΠΟΑ «Συζητώντας με την Ιστορία», η διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Κατερίνα Δελλαπόρτα, τη Μεγάλη Πέμπτη, παρουσιάζει δέκα θησαυρούς από τις μοναδικές συλλογές του Μουσείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!