Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το σπίτι της Ρόζα Παρκς εκτίθεται στη Νάπολη
[Lifo]: Το σπίτι της Ρόζα Παρκς εκτίθεται στη Νάπολη

[Lifo]: Το σπίτι της Ρόζα Παρκς εκτίθεται στη Νάπολη

Το σπίτι εκτίθεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Στη Νάπολη της Ιταλίας εκτίθεται στο έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Ράιαν Μεντόζα, ο οποίος συναρμολόγησε το σπίτι της ακτιβίστριας Ρόζα Παρκς .

Το έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Ράιαν Μεντόζα θα εκτίθεται στο Cortile d’Onore στο Βασιλικού Παλάτι και θα είναι ανοιχτό για το κοινό με δωρεάν είσοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Σήμερα στις 6 μ.μ. τοπική ώρα παρουσιάζεται το έργο «Almost Home – The Rosa Parks House Project» στοPalazzo Reale της Νάπολης, παρουσία του ίδιου του Αμερικανού καλλιτέχνη.

Με χορηγία του ιδρύματος Morra Greco, το έργο περιλαμβάνει την έκθεση του σπιτιού της Ρόζα Παρκς, της Αφρο-Αμερικανίδας ακτιβίστριας η οποία, στη 1 Δεκεμβρίου 1955, στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ που απαιτούσε από τους έγχρωμους πολίτες να κάθονται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και να παραχωρούν τη θέση τους στους λευκούς.

Η πράξη αυτή πολιτικής ανυπακοής γέννησε ένα κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στην πόλη αυτή, που άμεσα εκφράστηκε με μποϊκοτάζ των λεωφορείων από τους έγχρωμους επί 381 ημέρες, και βοήθησε έναν από τους διοργανωτές του κινήματος αυτού, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, να ξεκινήσει μια διαδρομή που θα οδηγούσε στην ανάδειξή του σε κεντρική πολιτική φιγούρα στην Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!