Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Σπάνια βιβλία που είχαν κλαπεί επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους – Ανάμεσά τους έργα του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα
[Lifo]: Σπάνια βιβλία που είχαν κλαπεί επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους  – Ανάμεσά τους έργα του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα

[Lifo]: Σπάνια βιβλία που είχαν κλαπεί επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους – Ανάμεσά τους έργα του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα

Άνω των 2,5 εκατομμυρίων λιρών η αξία των αναντικατάστατων βιβλίων

Εκατοντάδες σημαντικά και αναντικατάστατα βιβλία αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων λιρών που είχαν κλαπεί επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η Mητροπολιτική Aστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη την επιτυχή ολοκλήρωση μιας σχεδόν τετραετούς αστυνομικής επιχείρησης που ερευνούσε την κλοπή βιβλίων μεταξύ των οποίων και σπάνια έργα των Ισαάκ Νεύτωνα, Γαλιλαίου και του Ισπανού ζωγράφου του 18ου αιώνα Φρανθίσκο Γκόγια.

Ο Andy Durham, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, είπε ότι το να βλέπεις την αντίδραση κάθε θύματος όταν έπισαν στα χέρια τους πάλι τα βιβλία τους ήταν μια πολύ συναισθηματική εμπειρία.

O Alessandro Bado, «ήταν τόσο χαρούμενος και είπε με μεγάλη έκπληξη: Απόψε πίνουμε σαν λιοντάρια! Μου έφτιαξε τη μέρα η αντίδραση και η χαρά του», τόνισε ο Durham.

Τα βιβλία είχαν κλαπεί από μια αποθήκη στο δυτικό Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2017, όπου αποθηκεύτηκαν για να φτάσουν σε ειδική δημοπρασία στο Λας Βέγκας. Οι διαρρήκτες έκαναν τρύπες στην οροφή πριν μπουν στο κτίριο, για να αποφύγουν τους αισθητήρες που ενεργοποιούν τους συναγερμούς. Η κλοπή θύμισε Mission Impossible.

Σε διάστημα άνω των πέντε ωρών μετέφεραν τα έργα σε 16 μεγάλες σακούλες. Τα βιβλία μεταφέρθηκαν αργότερα στη Ρουμανία από μέλη οργανωμένου εγκλήματος.

Τα βιβλία εντοπίστηκαν τελικά στο Neamț στη βορειοανατολική Ρουμανία. Ειδικοί από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρουμανίας βοήθησαν στην έρευνα, την αποθήκευση και την ασφαλή επιστροφή των βιβλίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!