Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: S&P: Στο 9% η ύφεση στην Ελλάδα φέτος- Το αξιόχρεο στη βαθμίδα ΒΒ-
[Lifo]: S&P: Στο 9% η ύφεση στην Ελλάδα φέτος- Το αξιόχρεο στη βαθμίδα ΒΒ-

[Lifo]: S&P: Στο 9% η ύφεση στην Ελλάδα φέτος- Το αξιόχρεο στη βαθμίδα ΒΒ-

Ο DBRS επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒ (χαμηλό)

Ο οίκος αξιολόγησης S&P εκτιμά ότι η ύφεση στην Ελλάδα φέτος θα κινηθεί στο 9% και επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της χώρας στη βαθμίδα ΒΒ- και τη σταθερή προοπτική του.

Την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒ (χαμηλό), και τη σταθερή προοπτική του.

Ο S&P στην ανακοίνωσή του εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περίπου 9% το 2020, λόγω των συνεπειών της πανδημίας. Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικά δημοσιονομικά «μαξιλάρια» που στηρίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, τα οποία ενισχύθηκαν πρόσφατα από τη συμφωνία του Ιουλίου 2020 για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

«Η σταθερή προοπτική αντανακλά την άποψή μας ότι τα σημαντικά μαξιλάρια δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας αντισταθμίζουν τους κινδύνους για την πιστοληπτική ικανότητά της που προέρχονται από τις δυσμενείς οικονομικές και δημοσιονομικές συνέπειες της πανδημίας», επισημαίνει ο οίκος.

Ένα εμβόλιο ή μία αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό θα είναι ευρέως διαθέσιμα έως τα μέσα του 2021, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης και προβλέπει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021 θα συνοδευτεί από τη σταθερή ενίσχυση της δημοσιονομικής θέσης και τη μείωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ έως το 2022, που είναι ο ορίζοντας της ανάλυσής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!