Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Σουηδία παρατείνει μέχρι 15 Ιουλίου τη σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στο εξωτερικό
[Lifo]: Η Σουηδία παρατείνει μέχρι 15 Ιουλίου τη σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στο εξωτερικό

[Lifo]: Η Σουηδία παρατείνει μέχρι 15 Ιουλίου τη σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στο εξωτερικό

Πρόκειται για σύσταση και όχι απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό από τη σουηδική κυβέρνηση

Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Ιουλίου η σύσταση των σουηδικών αρχών προς τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό λόγω του κορωνοϊού.

Ωστόσο η κυβέρνηση κάνει κάποιους συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εντός της χώρας. Τονίζεται δε, ότι η προηγούμενη σύσταση που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, έκανε λόγο για την περίοδο μέχρι και την 15η Ιουνίου.

Η παράταση αυτή αφορά όλες τις άλλες χώρες και ανακοινώθηκε τη στιγμή που η Σουηδία μετρά πάνω από 3.400 νεκρούς από την πανδημία της Covid-19.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν είπε ότι οι Σουηδοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εσωτερικό, σε απόσταση μίας ή δύο ωρών από το σπίτι τους με το αυτοκίνητο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα», διευκρίνισε.

«Σε αυτά τα ταξίδια, θα πρέπει να εφαρμόζεται η κοινή λογική, να λαμβάνονται μεγάλες προφυλάξεις και να επιδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα», τόνισε.

Ο Γιόχαν Κάρσλον, ο γενικός διευθυντής της δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας, εξήγησε ότι είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια σύντομα ταξίδια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επισκεφθεί κανείς ηλικιωμένους ή άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ότι θα αποφεύγεται όσο το δυνατόν η σωματική επαφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!