Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σουηδία: Γονείς «κρατούσαν φυλακισμένα» στο σπίτι τα παιδιά τους 4 μήνες, λόγω κορωνοϊού
[Lifo]: Σουηδία: Γονείς «κρατούσαν φυλακισμένα» στο σπίτι τα παιδιά τους 4 μήνες, λόγω κορωνοϊού

[Lifo]: Σουηδία: Γονείς «κρατούσαν φυλακισμένα» στο σπίτι τα παιδιά τους 4 μήνες, λόγω κορωνοϊού

Οι γονείς δεν επέτρεπαν στα παιδιά να βγουν από τα δωμάτιά τους

Γονείς στη Σουηδία κρατούσαν «φυλακισμένα» τα τρία παιδιά τους στο σπίτι επί τέσσερις μήνες, επειδή είχαν τρομοκρατηθεί με την πανδημία του κορωνοϊου.

Οι αρχές απομάκρυναν από την οικογένεια τα παιδιά, ηλικίας από 10 έως 17 ετών, δήλωσε στο AFP ο δικηγόρος τους, Μίκαελ Σβέγκφορς.

Από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου, «τα παιδιά και η οικογένεια δεν επιτρεπόταν να βγουν από το διαμέρισμα», είπε ο δικηγόρος των παιδιών και συμπλήρωσε «οι γονείς ήταν τόσο τρομοκρατημένοι από την πανδημία.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Γιονκόπινγκ, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν τους επιτρεπόταν να κινούνται εντός του διαμερίσματος. Επίσης, η εξωτερική πόρτα ήταν «καρφωμένη», έτσι ώστε να μην μπορεί να βγει κανείς έξω, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους.

Οι γονείς προέρχονται από άλλη χώρα και δεν μιλούν καλά σουηδικά, δήλωσε ο Σβέγκφορς. «Συνέχισαν να παρακολουθούν τις πληροφορίες από την πατρίδα τους, μέσω του διαδικτύου», συμπλήρωσε και, χωρίς να κατονομάσει την χώρα καταγωγής τους, ανέφερε ότι εκεί είχαν επιβληθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες, που επέβαλαν lockdown στο ξέσπασμα της πανδημίας, η Σουηδία ακολούθησε διαφορετική προσέγγιση, στοχεύοντας στην ανοσία της αγέλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!