Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: SOS από τη WWF για τα σχολικά γεύματα: Πετιέται πολύ φαγητό
[Lifo]: SOS από τη WWF για τα σχολικά γεύματα: Πετιέται πολύ φαγητό

[Lifo]: SOS από τη WWF για τα σχολικά γεύματα: Πετιέται πολύ φαγητό

Το LiFO.gr δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα την έκθεση της WWF για τα γεύματα των μαθητών στα σχολεία

Το LiFO.gr δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα την έκθεση της WWF για τα γεύματα των μαθητών στα σχολεία, όπου διαπιστώνεται μεγάλη σπατάλη φαγητού το οποίο δεν καταναλώνεται και πετιέται, καθώς και ρύπανση από τις πλαστικές συσκευασίες που δεν ανακυκλώνονται σωστά.

Η WWF εκφράζει τον προβληματισμό της για την σπατάλη που παρατηρείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικά γεύματα», το οποίο υλοποιείται σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας. Οχτώ στους 10 εκπαιδευτικούς (79%) συμφωνούν ότι υπάρχει σπατάλη φαγητού με το 34% να θεωρεί πως πετιούνται μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Στο μεγαλύτερο ποσοστό, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι η σπατάλη οφείλεται συχνά στο ότι το φαγητό δεν αρέσει κάποιες φορές στα παιδιά (86,3%). Άλλο ένα 20% αποδίδει το πρόβλημα στο γεγονός ότι τα παιδιά προτιμούν το φαγητό που τους έχουν ετοιμάσει οι γονείς τους στο σπίτι ή προτιμούν να καταναλώνουν προϊόντα του κυλικείου.

Μικρότερη σπατάλη εντοπίζεται σε σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών ή σε σχολεία που φοιτούν μαθητές περιορισμένης οικονομικής επιφάνειας. Αντιθέτως, σε σχολεία όπου το οικονομικό υπόβαθρο των οικογενειών των μαθητών ποικίλει, η σπατάλη φαίνεται πως αυξάνεται.

Επανάληψη και άγευστα φαγητά

Το 14,5% των εκπαιδευτικών παρουσιάζει κι άλλα αίτια σπατάλης όπως ότι υπάρχουν πολλές απουσίες παιδιών και συχνή επανάληψη των ίδιων τροφών (πχ. μπακαλιάρος), με άγευστα τρόφιμα σε αρκετές περιπτώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!