Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: SOS από Φαούτσι: Κίνδυνος για 100.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ – «Ανησυχώ πάρα πολύ»
[Lifo]: SOS από Φαούτσι: Κίνδυνος για 100.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ – «Ανησυχώ πάρα πολύ»

[Lifo]: SOS από Φαούτσι: Κίνδυνος για 100.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ – «Ανησυχώ πάρα πολύ»

Η Νέα Υόρκη θέτει σε καραντίνα τους επισκέπτες από 16 πολιτείες, ενώ ο Φαούτσι προειδοποιεί για 100.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να φθάσουν τα 100.000 νέα κρούσματα την ημέρα, εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, προειδοποιεί ο Άντονι Φαούτσι , καθώς η κατάσταση σε πολλές πολιτείες επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Από τα 40.000 νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να φθάσουν τα 100.000 νέα κρούσματα ημερησίως, εφόσον δεν υπάρξουν νέες παρεμβάσεις για την αναχαίτιση της πανδημίας Covid-19 και οι πολίτες δεν τηρούν τις οδηγίες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης της μάσκας, προειδοποιεί ο Άντονι Φαούτσι, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

«Δεν θα εκπλαγώ εάν φθάσουμε τα 100.000 την ημέρα, εάν δεν αντιστρέψουμε την τάση», δήλωσε ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας. «Ανησυχώ πάρα πολύ, καθώς η κατάσταση θα μπορούσε εξελιχθεί πολύ άσχημα».

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος αρνήθηκε να κάνει κάποια πρόβλεψη σχετικά με τον αριθμό των θανάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει το τωρινό κύμα, όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα από τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης των Ασθενειών, στη χώρα ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φθάσει μεταξύ 130.000 και 150.000 έως τις 18 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βασίζονται στη διαθεσιμότητα ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου ενάντια στην Covid-19, επισήμανε ο Άντονι Φαούτσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!