Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: SolidarityNow: Καμία εμπλοκή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης
[Lifo]: SolidarityNow: Καμία εμπλοκή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης

[Lifo]: SolidarityNow: Καμία εμπλοκή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κ. Λιγνάδης

Ανακοίνωση μετά τις αναφορές για εμπλοκή ΜΚΟ σε κυκλώματα εκμετάλλευσης ανήλικων προσφύγων

Η μη κυβερνητική οργάνωση SolidarityNow δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού, ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο Δημήτρης Λιγνάδης .

Η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση, έπειτα αναφορές στον Τύπο και τα social media για «εμπλοκή ΜΚΟ σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανήλικων προσφύγων».

Στην ίδια ανακοίνωση το SolidarityNow εκφράζει αποτροπιασμό «για μια ειδεχθή πρακτική που καταχράται κάθε έννοιας παιδικής προστασίας, εκθέτει την έννοια της αλληλεγγύης και στοιχειοθετεί όνειδος για κάθε άτομο που συμμετέχει, συνδράμει ή ανέχεται τέτοιες πράξεις».

Ακόμη, αναφέρει ότι στα προγράμματα και τις δράσεις ανήλικων εφαρμόζει «με αυστηρότητα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας», που περιλαμβάνουν ελέγχους για το ποιοι έρχονται σε επαφή με ανήλικους, την παρουσία τρίτων και άλλες δικλείδες ασφαλείας. «Η τήρησή των πρωτοκόλλων είναι σχεδιασμένη προκειμένου να αποτρέπει κάθε ενέργεια όπως οι καταγγελλόμενες», επισημαίνει η οργάνωση.

«Επισκέψεις από ανήλικους πρόσφυγες»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους πρόσφυγες , 13-15 ετών, προ τριετίας.

Όταν γείτονες τον ρωτούσαν για τον λόγο των επισκέψεων, εκείνος υποστήριζε ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε προσφυγόπουλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Στην έρευνά του, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος διαπίστωσε, όπως λέει, ότι τρεις δομές ανήλικων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρό του με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μέσω κοινωνικού λειτουργού που τον γνώριζε προσωπικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!