Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σοφία Μπεκατώρου: «Βροχή» καταγγελιών και από άλλες αθλήτριες – Εισαγγελική παρέμβαση
[Lifo]: Σοφία Μπεκατώρου: «Βροχή» καταγγελιών και από άλλες αθλήτριες – Εισαγγελική παρέμβαση

[Lifo]: Σοφία Μπεκατώρου: «Βροχή» καταγγελιών και από άλλες αθλήτριες – Εισαγγελική παρέμβαση

Δευτέρα ή Τρίτη θα κληθεί σε κατάθεση η Ολυμπιονίκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την καταγγελία της ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρο υ, για σεξουαλική κακοποίηση από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Αριστείδη Αδαμόπουλο , πριν από 23 χρόνια, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού.

Εισαγγελική έρευνα

Για τις καταγγελίες της Μπεκατώρου θα ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, Αρ. Αδαμόπουλο, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

#MeToo: «Βροχή» καταγγελιών

Την ίδια ώρα, η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για άλλες καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική παρενόχληση.

Η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια Ραμπέα Ιατρίδου, κατήγγειλαν ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από γιατρούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!