Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σκληρό lockdown στην Αυστρία: Ούτε μία κοινωνική συνάντηση και εσπευσμένες αγορές
[Lifo]: Σκληρό lockdown στην Αυστρία: Ούτε μία κοινωνική συνάντηση και εσπευσμένες αγορές

[Lifo]: Σκληρό lockdown στην Αυστρία: Ούτε μία κοινωνική συνάντηση και εσπευσμένες αγορές

Ψώνια της τελευταίας στιγμής και «χρυσές δουλειές» για τους εμπόρους όπλων μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βιέννη

Σε μία ύστατη προσπάθεια να καταπολεμήσει την πανδημία η Αυστρία κλείνει τα πάντα και επαναφέρει σκληρά περιοριστικά μέτρα από σήμερα. «Ούτε μία κοινωνική συνάντηση», συμβουλεύει ο καγκελάριος Κουρτς.

«Σήμερα αρχίζει το δεύτερο lockdown, σημειώνει ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντι Άνσομπερ, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εξηγήσει το γιατί: Η χώρα πρέπει να αποφορτίσει την κατάσταση στα νοσοκομεία και κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ήδη σήμερα στην επαρχία της Καρινθίας το 80% των νοσοκομειακών κλινών είναι κατειλημμένες, ενώ ότι σε όλη τη χώρα το 50% των κλινών εντατικής θεραπείας φιλοξενούν ασθενείς με κορωνοϊό.

«Μην συναντήσετε κανέναν, κάθε κοινωνική συνάντηση είναι μία συνάντηση περισσότερη απ΄όσο πρέπει», επέμενε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, εξαγγέλλοντας το νέο lockdown. Έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους: ιατρικό ραντεβού, δουλειά, επίσκεψη στο φαρμακείο, ψώνια στο σούπερ-μάρκετ, αλλά και τρέξιμο στην ύπαιθρο.

Σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της νόσου το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, ο καγκελάριος εξήγγειλε επίσης μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό, όπως αυτά που έγιναν στη γειτονική Σλοβακία: περισσότεροι από 3,6 εκατομμύρια πολίτες είχαν υποβληθεί σε τεστ, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν αμέσως 38.000 κρούσματα.

Τα ψώνια της τελευταίας στιγμής
Πριν αρχίσει το σκληρό lockdown οι Βιεννέζοι πήραν τους δρόμους για να ψωνίσουν με την άνεσή τους τα απαραίτητα ή ό,τι ο καθένας θεωρεί απαραίτητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!