Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μάσκες στα σχολεία: «Ποιος πληρώνει την επιτελική ανικανότητα και την α(χ)ριστεία;»
[Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μάσκες στα σχολεία: «Ποιος πληρώνει την επιτελική ανικανότητα και την α(χ)ριστεία;»

[Lifo]: ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μάσκες στα σχολεία: «Ποιος πληρώνει την επιτελική ανικανότητα και την α(χ)ριστεία;»

«Όλες αυτές οι μάσκες γίγας που είναι άχρηστες, έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού»

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το φιάσκο με τις μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία αλλά και το κόστος που επιβαρύνει τον ελληνικό λαό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτος Χατζηγιαννάκης κάνουν λόγο για «μικρά αλεξίπτωτα» που παρέλαβαν οι μαθητές αντί για μάσκες, το μέγεθος των οποίων «ωστόσο προορίζονταν για γίγαντες και όχι για μικρά παιδιά».

«Εάν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να οργανώσει ούτε τη διανομή μασκών στα σχολεία, πώς θα αντιμετωπίσει τα πιο σύνθετα προβλήματα που είναι βέβαιο ότι ως κοινωνία θα βρούμε μπροστά μας την περίοδο της πανδημίας», σχολιάζουν μεταξύ άλλων.

Αναφέρουν πως «η εξήγηση ότι δόθηκαν λανθασμένες προδιαγραφές για το μέγεθος του ραμμένου υφάσματος ακόμα και αν ισχύει δεν αφορά την κοινωνία» και σημειώνουν πως «όταν η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης και να αλλάξουν κατ’ ουσίαν τον τρόπο που ζούνε, θα πρέπει πρώτη από όλους να δείχνει ότι είναι στοιχειωδώς ικανή να συντονίσει μια απλή διαδικασία».

Οι κ.κ. Ζαχαριάδης και Χατζηγιαννάκης προσθέτουν ότι «ο κύριος Θεοδωρικάκος είχε στη διάθεσή του μισό και πλέον μήνα, προκειμένου να οργανώσει αποτελεσματικά τη διανομή προστατευτικών μασκών στα σχολεία της χώρας» και πως όμως «εκ του αποτελέσματος το εγχείρημα απέτυχε».

«Η δε προσπάθειά της κυβέρνησης να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στους δημάρχους, δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας και της ανευθυνότητας», προσθέτουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!