Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σύψας: Στην Ξάνθη έχουμε «πυρκαγιά» που δεν μπορούμε να σβήσουμε -Ανησυχία για τη βόρεια Ελλάδα
[Lifo]: Σύψας: Στην Ξάνθη έχουμε «πυρκαγιά» που δεν μπορούμε να σβήσουμε -Ανησυχία για τη βόρεια Ελλάδα

[Lifo]: Σύψας: Στην Ξάνθη έχουμε «πυρκαγιά» που δεν μπορούμε να σβήσουμε -Ανησυχία για τη βόρεια Ελλάδα

Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Νίκος Σύψας παραδέχθηκε ότι προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «πυρκαγιά που δεν σβήνει» την κατάσταση στην Ξάνθη .

Αρχικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας χαρακτήρισε «πολύ καλά νέα» για τον τουρισμό το γεγονός ότι από τα 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, μόνο τα επτά αφορούσαν ταξιδιώτες . «Το πρόβλημα είναι δυστυχώς η Βόρεια Ελλάδα, η Ξάνθη που έχουμε μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε, αλλά και άλλα σημεία της βόρειας Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Εκεί πέρα φαίνεται ότι υπάρχουν μετακινήσεις ανθρώπων που εργάζονται στο εξωτερικό, στη Γερμανία και πηγαινοέρχονται στη Θράκη. Μια υπόθεση επίσης είναι ότι εποχικοί εργάτες από χώρες των Βαλκανίων που πηγαινοέρχονται στη Ελλάδα ενδεχομένως να κάνουν αυτή τη μικρή διασπορά», συμπλήρωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ο τουρισμός δεν είναι το πρόβλημα, καθώς είναι «απόλυτα ελεγχόμενος».

Ο Νίκος Σύψας παραδέχθηκε ότι προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι αυτά συνδέονται με την κατάσταση στις γειτονικές χώρες.

«Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι αριθμοί σχετίζονται με την κατάσταση στα βόρεια σύνορά μας. Ξέρουμε ότι στην Αλβανία, στη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία έχουμε μία έξαρση της επιδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!