Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Σύνοδος Κορυφής: Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για την τουρκική παραβατικότητα – Τι ζητά η Ελλάδα
[Lifo]: Σύνοδος Κορυφής: Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για την τουρκική παραβατικότητα – Τι ζητά η Ελλάδα

[Lifo]: Σύνοδος Κορυφής: Εκνευρισμός στις Βρυξέλλες για την τουρκική παραβατικότητα – Τι ζητά η Ελλάδα

Σήμερα η συζήτηση των ευρωπαίων ηγετών για την τουρκική παραβατικότητα

Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στρέφεται το ενδιαφέρον της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής , με την συμπεριφορά της Τουρκίας και την προκλητικότητα του Ερντογάν να προκαλούν εκνευρισμό στις Βρυξέλλες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα συζητήσουν το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τι ζητά η Ελλάδα

Η Αθήνα αναμένει από την ηγεσία της Ε.Ε. να βάλει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην Τουρκία, με το οποίο να καθίσταται σαφές ότι το ευρωπαϊκό «μαστίγιο» των κυρώσεων δεν θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην παρουσία του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και την παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, στην Κύπρο.

«Η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ πρέπει να δείξει την ίδια συνέπεια στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος χθες στη Σύνοδο.

Η Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει μια αυστηρή διατύπωση στα συμπεράσματα της Συνόδου για την στάση της Τουρκίας με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα αυξήσει την πίεση στην Άγκυρα και θα καθιστά σαφές ότι οι ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο θα έχουν το ανάλογο κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!