Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Συνελήφθη γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για εικονικές συνταγογραφήσεις
[Lifo]: Συνελήφθη γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για εικονικές συνταγογραφήσεις

[Lifo]: Συνελήφθη γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για εικονικές συνταγογραφήσεις

Τι ερευνούν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία ο γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την κατηγορία των εικονικών συνταγογρταφήσεων φαρμάκων.

Ο γιατρός φέρεται να είχε συνεργό έναν 67χρονο. Οι δυο τους, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού κατέγραφαν ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και εξέδιδαν συνταγές. Στη συνέχεια πήγαιναν σε συγκεκριμένα φαρμακεία στην Αθήνα και το Περιστέρι και τις εκτελούσαν. «Με αυτόν τον τρόπο ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πλήρωνε τα φάρμακα τα οποία κατέληγαν στα χέρια των δύο συνεργών, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος ήταν ο τελικός προορισμός τους» σύμφωνα με αστυνομικό που έχει αναλάβει την υπόθεση και τον οποίον επικαλείται ο ιστότοπος zougla.

Η δράση τους φαίνεται ότι ξεκινά το 2019 και «σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως τέσσερα φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του οργανισμού να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ».

Οι αστυνομικοί μεταφέρουν ότι ο γιατρός εξυπηρετούσε άτομα που δεν είχαν ασφάλιση και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ακριβά φάρμακα. «Τα φάρμακα που βρήκαμε στην κατοχή τους ήταν για την προστασία του γαστρεντερολογικού, για καρδιοπαθείς και σίδηρο, που είναι απαραίτητο σε έγκυες γυναίκες. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, υπήρχε έλλειψη στην αγορά του συγκεκριμένου σκευάσματος» λέει αστυνομικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!