Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: «Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις και απειλές δεν οδηγούμαστε πουθενά»
[Lifo]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: «Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις και απειλές δεν οδηγούμαστε πουθενά»

[Lifo]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: «Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις και απειλές δεν οδηγούμαστε πουθενά»

Το δεύτερο κύμα πανδημίας, τα εθνικά ζητήματα και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την βεβαιότητά ότι και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας η ελληνική κοινωνία και πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου .

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η οικονομία θα διατηρηθεί ανοιχτή «με ελάχιστες εκπτώσεις και παραχωρήσεις» μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή άλλη αποτελεσματική θεραπεία, και πρόσθεσε ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα εξακολουθεί και στη διαχείριση του δεύτερου κύματος να τα καταφέρνει καλύτερα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Στο μέτωπο της πανδημίας έχουμε πάρει μια σειρά από πρόσθετα μέτρα που αφορούν κυρίως την Αττική. Υπάρχει μια λελογισμένη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων. Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει είναι λογικά και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εξακολουθούμε να επιμένουμε πάρα πολύ στη χρήση της μάσκας ως το ένα οριζόντιο προστατευτικό μέτρο το οποίο μπορεί να μας επιτρέψει να μην χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα στο μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο πρωθυπουργός σχολίασε πως υπάρχουν στατιστικά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας ότι «είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων και σε επίπεδο κρεβατιών και σε επίπεδο κρεβατιών ΜΕΘ».

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες εκτός από την πανδημία, αναφέρθηκαν επίσης στα εθνικά θέματα και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!