Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Συγκοινωνιολόγοι: Στη σωστή κατεύθυνση ο Μεγάλος Περίπατος- Έπρεπε να είχε γίνει πριν από 10 χρόνια
[Lifo]: Συγκοινωνιολόγοι: Στη σωστή κατεύθυνση ο Μεγάλος Περίπατος- Έπρεπε να είχε γίνει πριν από 10 χρόνια

[Lifo]: Συγκοινωνιολόγοι: Στη σωστή κατεύθυνση ο Μεγάλος Περίπατος- Έπρεπε να είχε γίνει πριν από 10 χρόνια

«Προς τη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας»

Το σχέδιο για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφέρει ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, που επισημαίνει ότι έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον πριν από 10 χρόνια.

Παράλληλα, οι Συγκοινωνιολόγοι υπογραμμίζουν ότι χρειάζονται συμπληρωματικά μέτρα. «Το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου στον Δήμο Αθηναίων είναι μια μεγάλη παρέμβαση, με φιλοσοφία που κατ’ αρχήν εξυπηρετεί τους στόχους της βιώσιμης κινητικότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής στην πόλη», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Το εγχείρημα είναι μεγάλο και έπρεπε να είχε επιχειρηθεί τουλάχιστον μια δεκαετία πριν (π.χ. με την εφαρμογή του σχεδίου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων)», επισημαίνουν και σημειώνουν ότι όπως και σε όλες τις μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν «τις πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία (όπως και οι αντιδράσεις) είναι σημαντικές αλλά μειώνονται δραστικά τις επόμενες μέρες/εβδομάδες».

Ο τελικός στόχος είναι η ισορροπία του συστήματος μεταφορών της πόλης, όχι με διοχέτευση της κυκλοφορίας σε άλλους άξονες, αλλά με περιορισμό της χρήσης του ΙΧ και την επιλογή άλλων μέσων για την μετακίνηση προς και από το κέντρο της Αθήνας, υπογραμμίζουν οι Συγκοινωνιολόγοι. «Ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται σε διάστημα λίγων ημερών καθώς προϋποθέτει την επαρκή ενημέρωση των μετακινούμενων για τα νέα μέτρα κινητικότητας και την αλλαγή της συμπεριφοράς και του τρόπου μετακίνησης, η οποία απαιτεί σαφώς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σημειώνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!