Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σχολεία: Πρεμιέρα σήμερα για την τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
[Lifo]: Σχολεία: Πρεμιέρα σήμερα για την τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

[Lifo]: Σχολεία: Πρεμιέρα σήμερα για την τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Μάθημα στις 2 το μεσημέρι από σήμερα για τους μικρούς μαθητές

Ξεκινά σήμερα στις 2 το μεσημέρι η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω του lockdown για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Η αναστολή των σχολείων ισχύει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′.

Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά, τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00 ενώ για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως 16:20, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Για μαθητές που δεν έχουν συσκευές κατάλληλες ή σύνδεση στο διαδίκτυο

Παρέχεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός των σχολείων, με απόφαση του διευθυντή, σε μαθητές που το έχουν περισσότερο ανάγκη (βάσει κριτηρίων, μεταξύ των οποίων το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας).

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση.

Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς μαθητή Δημοτικού ή Νηπιαγωγείου

Όπως και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, προβλέπονται άδειες ειδικού σκοπού ενός εκ των δύο γονέων, και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται μέχρι σήμερα και στις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!