Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα – Όλα τα μέτρα
[Lifo]: Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα – Όλα τα μέτρα

[Lifo]: Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα – Όλα τα μέτρα

Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων

Επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου για τους μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων, ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων αλλά και παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, μετά την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία.

Το άνοιγμα των συγκεκριμένων σχολικών βαθμίδων θα γίνει με την εφαρμογή και τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσουν τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δηλαδή, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Όσον αφορά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους και προαιρετική για τους μαθητές.

Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία.

Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!