Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σχολεία: Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία – Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση
[Lifo]: Σχολεία: Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία – Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση

[Lifo]: Σχολεία: Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία – Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση

Σε αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δημοτικά και νηπιαγωγεία

Κλειστά από σήμερα και έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ανεστάλη η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της επικράτειας και από την Τετάρτη για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει με δύο τρόπους: την εκπαιδευτική τηλεόραση και την σύγχρονη τηλεκπαίδευση, η οποία είναι υποχρεωτική.

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Από σήμερα το πρωί στις 9 π.μ. -πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων- θα προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού.

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα αρχίσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου και είναι υποχρεωτική. Μάλιστα, κατά τα διαδικτυακά μαθήματα η ύλη θα προχωράει κανονικά.

Σήμερα, Δευτέρα, οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Κάθε διδακτική ώρα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30′ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Αναλυτικές οδηγίες έχουν σταλεί, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της επικράτειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!