Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σχολεία: Άρχισε η παραγωγή μασκών για τους μαθητές – Τι προβλέπεται
[Lifo]: Σχολεία: Άρχισε η παραγωγή μασκών για τους μαθητές – Τι προβλέπεται

[Lifo]: Σχολεία: Άρχισε η παραγωγή μασκών για τους μαθητές – Τι προβλέπεται

Ξεκίνησε η παραγωγή μασκών για τους μαθητές των σχολείων

Άρχισε μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχετικού διαγωνισμού, η παραγωγή μασκών για την προστασία από τον κορωνοϊό .

Τις μάσκες θα τις προμηθευτούν όλα τα σχολεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτό τονίζει σε δήλωση του , ο Δημήτρης Παπαστεργίου , πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που ήταν και ο φορέας που διενήργησε το σχετικό διαγωνισμό. «Η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου και η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο σήμερα το μεσημέρι των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ, δείχνει πως όλες οι διαδικασίες, παρότι έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ, δεν στερήθηκαν διαφάνειας και νομιμότητας» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου η ΚΕΔΕ προχωρά άμεσα « στην υπογραφή συμβάσεων με τους προσωρινούς αναδόχους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη αρχίσει την παραγωγή των μασκών». Ακόμη επισημαίνει ότι «τις επόμενες ημέρες, όλοι οι Δήμοι της χώρας θα κληθούν (ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε κάποιες περιπτώσεις) να εργαστούν έτσι ώστε το πρωί της Δευτέρας να βρει τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα για την έναρξη μιας ασφαλούς σχολικής χρονιάς».

Χαρδαλιάς: Έτσι θα λειτουργούν με τη χρήση μάσκας τα σχολεία

Στις οδηγίες για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, αναφέρθηκε αναλυτικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!