Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Σχεδόν 1 δισ. αυξήθηκαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία
[Lifo]: Σχεδόν 1 δισ. αυξήθηκαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

[Lifo]: Σχεδόν 1 δισ. αυξήθηκαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Αύξηση σχεδόν κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία τους πρώτους μήνες του 2020

Κατά περίπου 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2020, τα ληξιπρόθεσμα και ανείσπρακτα χρέη αυξήθηκαν κατά 932 εκατομμύρια ευρώ και ξεπέρασαν έτσι τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση των χρεών προς τον ΕΦΚΑ κατά 931,94 εκατομμύρια ευρώ, προήλθε από τη νέα ένταξη οφειλών ύψους 95,63 εκατομμυρίων ευρώ στο σύστημα, οι οποίες μέχρι πρότινος βρίσκονταν στα Ταμεία αλλά δεν είχαν περάσει στο ΚΕΑΟ, και κυρίως από νέες οφειλές παλαιών οφειλετών, μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις των παλαιών, συνολικού ύψους 836,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» οι παλαιοί οφειλέτες, τα χρέη των οποίων είχαν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, σταμάτησαν να πληρώνουν δόσεις και τρέχουσες εισφορές τους. Έτσι, παρατηρείται αύξηση κατά 559,7 εκατ. ευρώ σε κύριες οφειλές και αύξηση 372,1 εκατ. ευρώ σε πρόσθετα τέλη.

Περιορισμένες είναι μάλιστα κατά το ίδιο διάστημα και οι συνολικές εισπράξεις του ΚΕΑΟ. Κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς εισπράχθηκαν 346,2 εκατομμύρια ευρώ, όταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο οι εισπράξεις ήταν 456,9 εκατομμύρια ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!