Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σαρλ Μισέλ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι για την Τουρκία -Η επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ
[Lifo]: Σαρλ Μισέλ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι για την Τουρκία -Η επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ

[Lifo]: Σαρλ Μισέλ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι για την Τουρκία -Η επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ

Τι αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ στην πρόσκληση προς τους ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής

«Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων της ΕΕ και των μελών της». Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Σαρλ Μισέλ για την Τουρκία, στην πρόσκληση προς τους ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής .

Η ειδική Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες. Το δείπνο των ηγετών θα είναι «εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις μας με την Τουρκία», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε χώρο για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, για την επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας σε ολόκληρη την περιοχή και να διασφαλίσουμε τον πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των μελών της ΕΕ. Αυτό είναι δυνατό μόνο αν η Τουρκία εμπλακεί εποικοδομητικά. Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων της ΕΕ και των μελών της», επισημαίνει ο Σαρλ Μισέλ.

Η Σύνοδος Κορυφής θα επικεντρωθεί κυρίως στη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και «την ικανότητά μας να διαμορφώσουμε το δικό μας πεπρωμένο», γράφει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στους ηγέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!