Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία
[Lifo]: Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία

[Lifo]: Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία

«Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη»

Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην Τουρκία, τόνισε ο Σαρλ Μισέλ , παρουσιάζοντας στο ευρωκοινοβούλιο τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής .

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι έγινε μια περιεκτική συζήτηση για την ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

«Μία σταθερή και προβλέψιμη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας. Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην Τουρκία. Η αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ, ενώ σημείωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής καλωσόρισε την έναρξη διαλόγου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως και ότι καταδίκασε την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Σε περίπτωση νέων μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που είναι στη διάθεσή μας, για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων και εκείνα των μελών μας», ανέφερε ακόμη ο Σαρλ Μισέλ, επαναλαμβάνοντας τη σχετική αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

«Αυτό δεν αφορά μόνο την Τουρκία, υπάρχουν διενέξεις, συρράξεις, προκλήσεις, γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Σαρλ Μισέλ και πρόσθεσε ότι έχει προτείνει τη διεξαγωγή διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο. «Σε αυτή τη διάσκεψη θα συζητηθούν ζητήματα που απαιτούν πολύπλευρες λύσεις: ορισμός θαλασσίων ζωνών, ασφάλεια, μετανάστευση και οικονομική συνεργασία», εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!