Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σαρηγιάννης: Αν ανοίξουν ταυτόχρονα λιανεμπόριο- γυμνάσια μπορεί να έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα
[Lifo]: Σαρηγιάννης: Αν ανοίξουν ταυτόχρονα λιανεμπόριο- γυμνάσια μπορεί να έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα

[Lifo]: Σαρηγιάννης: Αν ανοίξουν ταυτόχρονα λιανεμπόριο- γυμνάσια μπορεί να έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα

«Θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, αν το αφήναμε να εξελιχθεί θα βλέπαμε την κορύφωση τον Μάρτιο»

Ταυτόχρονο άνοιγμα τη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του λιανεμπορίου θα είναι προβληματικό, δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης , προειδοποιώντας για έως 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα σε μια τέτοια περίπτωση.

Αν γίνει ταυτόχρονο άνοιγμα του λιανεμπορίου και των γυμνασίων, θα έχουμε μεγαλύτερη διασπορά και μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Αυτό δεν θα το αντέξει το σύστημα υγείας, προειδοποίησε ο κ. Σαρηγιάννης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. «Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση». Αν μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά σχολεία- που ανοίγουν τη Δευτέρα- θα πάμε καλά, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο click away και να μην ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκτός ίσως από την Γ’ Λυκείου. «Ταυτόχρονο άνοιγμα δευτεροβάθμιας και λιανεμπορίου θα είναι προβληματικό», υπογράμμισε.

«Λόγω του καιρού και με δεδομένο ότι δεν κάνουμε κανονικό άνοιγμα, αν πάμε έτσι, τον Ιούνιο θα έχουμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων.», επεσήμανε και εκτίμησε ότι το προς το φθινόπωρο θα δούμε να καλυτερεύει η κατάσταση του επιδημιολογικού φορτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!