Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Lifo]: «Σαν τη μαμά μου»- Κόρη παγκόσμιας πρωταθλήτριας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ U20 στο μήκος
[Lifo]: «Σαν τη μαμά μου»- Κόρη παγκόσμιας πρωταθλήτριας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ U20 στο μήκος

[Lifo]: «Σαν τη μαμά μου»- Κόρη παγκόσμιας πρωταθλήτριας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ U20 στο μήκος

Ισοφάρισε και το ρεκόρ Ιταλίας γυναικών, που είχε πετύχει η μητέρα της

Το μήκος είναι στα… γονίδια της Λαρίσα Ιαπικίνο. Και η κόρη της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του αγωνίσματος, Φιόνα Μέι, το απέδειξε πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ U20.

Η 18χρονη άλτρια προσγειώθηκε στα 6,91 μ., στο ιταλικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στην Ανκόνα. Με το άλμα αυτό έφτασε τρία εκατοστά πιο μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου U20 (κάτω των 20 ετών), που είχε πετύχει η Χάικε Ντρέσλερ το 1983, δηλαδή 19 χρόνια πριν από τη γέννηση της Ιαπικίνο.

Παράλληλα η Λαρίσα Ιαπικίνο έγραψε το όνομά της δίπλα σε εκείνο της μητέρας της, στη λίστα των εθνικών ρεκόρ. Με το 6,91 μ. που σημείωσε ισοφάρισε το ιταλικό ρεκόρ γυναικών κλειστού στίβου στο μήκος, το οποίο είχε πετύχει η Φιόνα Μέι το 1998 για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

«Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έκανα. Όταν είδα το 6,91 μ. είπα στον εαυτό μου ότι πήδηξα όπως η μητέρα μου, μετά συνειδητοποίησα τα υπόλοιπα. Και τώρα όλα φαίνονται σουρεαλιστικά, ένα όνειρο», δήλωσε η Ιαπικίνο.

Όσο για το γεγονός ότι κατέρριψε το ρεκόρ της Ντρέσλερ, μιας θρυλικής μορφής του στίβου, δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Με σόκαρε το ότι κατέρριψα ένα δικό της ρεκόρ, ήταν μία από τις θεές του μήκους», δήλωσε χαρακτηριστικά η 18χρονη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!