Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Ρουμανία γίνεται από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που εμβολιάζει άστεγους
[Lifo]: Η Ρουμανία γίνεται από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που εμβολιάζει άστεγους

[Lifo]: Η Ρουμανία γίνεται από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που εμβολιάζει άστεγους

Από τους 1.341 που έχουν καταγραφεί, 282 έκαναν την πρώτη δόση και 246 και τις δύο δόσεις

Σχεδόν 300 άστεγοι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού στη Ρουμανία , μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που προχωρά στον εμβολιασμό της ευάλωτης αυτής ομάδας ανθρώπων.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι μεταξύ των πιο εκτεθειμένων στον κίνδυνο της μόλυνσης. Για τους περισσότερους, το να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι δύσκολο», ανέφερε στο AFP, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Αντρέι Μπάτσιου.

Έπειτα από εκκλήσεις οργανώσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει τους άστεγους μεταξύ των πρώτων θέσεων του καταλόγου των ομάδων «προτεραιότητας», ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας.

Οι άστεγοι, επομένως, συμπεριλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία με τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και τους εκπαιδευτικούς και πίσω ακριβώς από τους επαγγελματίες υγείας.

Κινητές μονάδες μετέβησαν τις τελευταίες ημέρες σε κέντρα νυχτερινής φιλοξενίας που έχουν εγκαταστήσει οι αρχές σε διάφορες πόλεις, μεταξύ άλλων στο Βουκουρέστι, του Μπουζάου (ανατολικά) και τη Σουκεάβα (βορειοανατολικά).

Εκ των 1.341 αστέγων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα (αν και ο πραγματικός αριθμός τους υπολογίζεται σε μερικές χιλιάδες), 282 έκαναν την πρώτη δόση και 246 και τις δύο δόσεις.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, με την κυβέρνηση να «θέλει να φθάσει σε όλους τους άστεγους που επιθυμούν να εμβολιαστούν», όπως επισήμανε ένα μέλος της εκστρατείας εμβολιασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!