Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Ρωσία ενέκρινε και τρίτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το CoviVac
[Lifo]: Η Ρωσία ενέκρινε και τρίτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το CoviVac

[Lifo]: Η Ρωσία ενέκρινε και τρίτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το CoviVac

Το εμβόλιο CoviVac θα διατεθεί για εγχώρια χρήση

Ένα τρίτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ενέκρινε σήμερα η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Το CoviVac θα διατεθεί για εγχώρια χρήση και οι πρώτες 120.000 δόσεις του εμβολίου, που παράγονται από το Κέντρο Χουμάκοφ στην Αγία Πετρούπολη, θα διατεθούν προς χρήση στη Ρωσία τον Μάρτιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Σήμερα η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα που έχει ήδη τρία εμβόλια κατά της Covid-19», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μισούστιν.

Το Κέντρο Chumakov, που ιδρύθηκε το 1955 στην Αγία Πετρούπολη από τον Μιχαήλ Τσουμακόφ, είναι γνωστό για τη συνεργασία του με τον Αμερικανό επιστήμονα Άλμπερτ Σάμπιν στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, που οδήγησε στην παραγωγή του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας..

«Το εμβόλιο που αναπτύξαμε αντανακλά ολόκληρη την Ιστορία της ρωσικής και της παγκόσμιας επιστήμης των εμβολίων», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Κέντρου Chumakov Αϊντάρ Ισμουχαμέτοφ.

Η Ρωσία έχει ήδη εγκρίνει δύο εμβόλια κατά της Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του Sputnik V, που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, ακολουθώντας παρόμοια προσέγγιση στη διαδικασία της έγκρισης χωρίς να είναι διαθέσιμα αποτελέσματα δοκιμών τελευταίου σταδίου.

Αυτές οι διαδικασίες έγκρισης είχαν δημιουργήσει ανησυχίες σε επιστήμονες της Δύσης, αλλά οι ανοσοποιήσεις με αυτά τα δύο πρώτα εμβόλια ξεκίνησαν σε μεγάλη κλίμακα στη Ρωσία μόνο αφού ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές και είχαν επιτυχή αποτελέσματα.

Το Sputnik V εγκρίθηκε τον Αύγουστο και οι δοκιμές τελευταίου σταδίου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!