Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Reuters: Η αντίστροφη μέτρηση για την «καταστροφή»- Το παρασκήνιο της μάχης της Ευρώπης για τα εμβόλια
[Lifo]: Reuters: Η αντίστροφη μέτρηση για την «καταστροφή»- Το παρασκήνιο της μάχης της Ευρώπης για τα εμβόλια

[Lifo]: Reuters: Η αντίστροφη μέτρηση για την «καταστροφή»- Το παρασκήνιο της μάχης της Ευρώπης για τα εμβόλια

Πώς προκλήθηκε η κόντρα της Κομισιόν με την AstraZeneca

Λάθη στη στρατηγική για τα εμβόλια του κορωνοϊού, που οδήγησαν στη σφοδρή κόντρα με την AstraZeneca, αποκαλύπτει το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αποκαλύπτει το παρασκήνιο των διεργασιών στις Βρυξέλλες για τα εμβόλια του κορωνοϊού, επικαλούμενο διπλωματικά σημειώματα αλλά και συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Οι αποκλειστικές λεπτομέρειες από τις συζητήσεις που αποκαλύπτει το Reuters δείχνουν πώς τα κορυφαία στελέχη της ΕΕ πέρασαν απότομα από την ικανοποίηση για το πρόγραμμα του εμβολιασμού, στον πανικό. Περιγράφει δύο εβδομάδες «σύγχυσης και οργής» για τις προμήθειες των εμβολίων, που αποτέλεσε «την πιο βαθιά κρίση» από τότε που η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πήρε το «τιμόνι» της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Reuters, αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν ήδη από τον Δεκέμβριο γνώση για τις καθυστερήσεις στην παραγωγή των εμβολίων. Παρόλα αυτά, η Κομισιόν τον Ιανουάριο ανακοίνωσε φιλόδοξους στόχους για τους εμβολιασμούς.

Επιπλέον, η ΕΕ αρχικά δεν κρατούσε λογαριασμό για τις δόσεις των εμβολίων που έφευγαν από την ΕΕ και μόνο μετά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις προς τα μέλη της συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να εντοπίσει τις εκατομμύρια δόσεις που είχαν ήδη εξαχθεί.

Οι διαβεβαιώσεις

Στις 8 Ιανουαρίου η Σάντρα Γκαλίνα, επικεφαλής διαπραγματεύτρια της ΕΕ για τα εμβόλια, δήλωνε σε Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι οι παραδόσεις έως εκείνη τη στιγμή ήταν σε μεγάλο βαθμό χωρίς προβλήματα. Τους είπε ότι η ΕΕ λάμβανε 3,5 εκατ. δόσεις από τη Pfizer την εβδομάδα, ενώ η Βρετανία είχε εξασφαλίσει μόνο 4 εκατομμύρια δόσεις από την εταιρεία έως τον Φεβρουάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!