Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πτερύγια καρχαρία: H βάρβαρη πρακτική που εξακολουθεί να ανθίζει – «Ανταγωνίζεται το εμπόριο ναρκωτικών»
[Lifo]: Πτερύγια καρχαρία: H βάρβαρη πρακτική που εξακολουθεί να ανθίζει – «Ανταγωνίζεται το εμπόριο ναρκωτικών»

[Lifo]: Πτερύγια καρχαρία: H βάρβαρη πρακτική που εξακολουθεί να ανθίζει – «Ανταγωνίζεται το εμπόριο ναρκωτικών»

Το εμπόριο των πτερυγίων καρχαρία συνεχίζεται στο Χονγκ Κονγκ

Η πρόσφατη κατάσχεση δύο κοντέινερ με πτερύγια καρχαρία αποδεικνύει ότι η βάρβαρη, και απαγορευμένη σε πολλές χώρες του κόσμου πρακτική ψαρέματος, εξακολουθεί να ανθίζει.

Στα στενά σοκάκια της γειτονιάς Sai Ying Pun, στο Χονγκ Κονγκ, βρίσκεται το κέντρο του εμπορίου των αποξηραμένων θαλασσινών. Στις περισσότερες βιτρίνες ένα εμπόρευμα επιδεικνύεται με υπερηφάνεια: τα πτερύγια καρχαρία. Στοιβαγμένα σε ράφια, μέσα σε βάζα ή σακούλες κάποιος μπορεί να τα βρει σε όλα τα μεγέθη. Αρκετά καταστήματα φέρουν τη λέξη «καρχαρίας» στα ονόματά τους, η πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα.

Το Χονγκ Κονγκ, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πτερυγίων καρχαρία στον κόσμο, είναι υπεύθυνο σχεδόν για το 50% του παγκόσμιου εμπορίου. Τα πτερύγια που πωλούνται στο Sai Ying Pun προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες και 76 διαφορετικά είδη ψαριών εκ των οποίο το ένα τρίτο απειλείται.

Τον Μάιο οι τελωνειακές Αρχές προχώρησαν στη μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου πτερυγίων καρχαρία στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ καθώς εντόπισαν 26 τόνους πτερυγίων σε δύο κοντέινερ από τον Ισημερινό. Τα πτερύγια είχαν αφαιρεθεί από 38.500 καρχαρίες που απειλούνται με εξαφάνιση. Τα πτερύγια αφαιρούνται συχνά ενώ είναι ακόμα ζωντανά. Οι τραυματισμένοι καρχαρίες ρίχνονται συνήθως στη θάλασσα όπου, ανίκανοι να κολυμπήσουν, βυθίζονται και πεθαίνουν από αιμορραγία ή κατασπαράζονται από άλλα ψάρια. Η πρακτική απαγορεύεται από πολλές χώρες και από διεθνείς συμφωνίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!