Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Πρόβλημα ρευστότητας για 6 στις 10 επιχειρήσεις, μετά το lockdown στην Ελλάδα
[Lifo]: Πρόβλημα ρευστότητας για 6 στις 10 επιχειρήσεις, μετά το lockdown στην Ελλάδα

[Lifo]: Πρόβλημα ρευστότητας για 6 στις 10 επιχειρήσεις, μετά το lockdown στην Ελλάδα

Οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, σύμφωνα με έρευνα

Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν 6 στις 10 επιχειρήσεις , μετά το lockdown στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Endeavor Greece.

Μάλιστα, τα ταμειακά διαθέσιμα τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να λειτουργούν για διάστημα κάτω των 6 μηνών, ενώ οι μισές από αυτές τις επιχειρήσεις δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Μόνο το 15% έχει εξασφαλισμένη ρευστότητα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Στην έρευνα για τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων, που διενεργήθηκε το διάστημα 25-27 Μαΐου, μετείχαν 100 επιχειρηματίες ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2019, από 15 διαφορετικούς κλάδους.

Οι μισές επιχειρήσεις διέκοψαν εντελώς ή τμήμα της εμπορικής τους δραστηριότητας στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, ενώ το 13% διέκοψε εντελώς. Το 57% των επιχειρήσεων σημείωσε μείωση των ετήσιων εσόδων τους και το 17% αυτών έχει καταγράψει πτώση ύψους 60-100%. Στον αντίποδα, 24% των συμμετεχόντων σημείωσε ανάπτυξη κατά την ίδια περίοδο.

Απολύσεις και μειώσεις

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι οι μισές εταιρείες έχουν θέσει μέρος ή σύνολο του προσωπικού τους σε αναστολή. Μέχρι στιγμής, μόνο το 10% των επιχειρήσεων έχει προχωρήσει σε απολύσεις και περικοπές, ποσοστό που όμως αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς το 30% των επιχειρηματιών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και προσωπικού, έως και 20% μέχρι το τέλος του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!