Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τι προβλέπουν τα σχέδια για την επέκταση του Μετρό – Πού θα ανοίξουν νέοι σταθμοί
[Lifo]: Τι προβλέπουν τα σχέδια για την επέκταση του Μετρό – Πού θα ανοίξουν νέοι σταθμοί

[Lifo]: Τι προβλέπουν τα σχέδια για την επέκταση του Μετρό – Πού θα ανοίξουν νέοι σταθμοί

Τα σχέδια για την επέκταση του Μετρό

Την μελλοντική επέκταση του μετρό στα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας επεξεργάζεται η Αττικό Μετρό εξετάζοντας πιθανά σχέδια για τους νέους σταθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται σχέδια που αφορούν στην επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη προς το Ίλιον με την κατασκευή τριών νέων σταθμών. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι για την επέκταση της γραμμής 2 στη βορειοδυτική Αττική η Αττικό Μετρό έχει ήδη ολοκληρώσει την εκπόνηση συγκοινωνιακών, τοπογραφικών και γεωλογικών μελετών.

Το επικρατέστερο σενάριο για την γραμμή 2

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η γραμμή 2 θα επεκταθεί κατά περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την Ανθούπολη με την κατασκευή τριών νέων σταθμών.

Πρόκειται για τους σταθμούς Παλατιανή, στη συμβολή των λεωφόρων Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου, Ίλιον και τον σταθμό του Αγίου Νικολάου ο οποίος θα κατασκευαστεί επί της ομώνυμης λεωφόρου. Το κόστος για την επέκταση της γραμμής 2 υπολογίζεται σε περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επεκτάσεις προς τη Γλυφάδα και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Η Αττικό Μετρό εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο επέκτασης της γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων συγκοινωνιακών μελετών και μελετών βιωσιμότητας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπει την κατασκευή τριών νέων σταθμών από οι οποίοι θα συνδέουν τη Γλυφάδα με το νότιο τερματικό σταθμό της γραμμής 2 στο Ελληνικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!