Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πρώτη μέρα με μάσκες παντού στην Αθήνα – Ποιοι εξαιρούνται
[Lifo]: Πρώτη μέρα με μάσκες παντού στην Αθήνα – Ποιοι εξαιρούνται

[Lifo]: Πρώτη μέρα με μάσκες παντού στην Αθήνα – Ποιοι εξαιρούνται

Οι πρώτες εικόνες – Αναλυτικές οδηγίες για τις εξαιρέσεις και τις μετακινήσεις

Από τις 6 το πρωί οι μάσκες έγιναν υποχρεωτικές παντού, ακόμα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, στις περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης ) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Οι εξαιρέσεις

Στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής διευκρινίστηκε ότι από την χρήση μάσκας εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Του μέτρου εξαιρούνται επίσης οι οδηγοί που βρίσκονται μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή μαζί με μέλη της οικογένείας τους, Α΄ βαθμού – τα οποία επίσης εξαιρούνται από την χρήση μάσκας.

Στα σχολεία η μάσκα από Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική και κατά τα διαλείμματα ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα τεθεί σε ισχύ και το μέτρο με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 00.30 μέχρι τις 05.00.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις των πολιτών

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης:

-Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη

-Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή

-Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών, απασχολούμενων, θα πρέπει να συμπληρώνεται το αντίστοιχο έντυπο που διατίθεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!