Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Προς νέα παράταση η αναστολή δόσεων για δάνεια – Τι ισχύει για πιστωτικές
[Lifo]: Προς νέα παράταση η αναστολή δόσεων για δάνεια – Τι ισχύει για πιστωτικές

[Lifo]: Προς νέα παράταση η αναστολή δόσεων για δάνεια – Τι ισχύει για πιστωτικές

Παρατείνεται για ένα ακόμη τρίμηνο η αναστολή των δόσεων των δανείων

Παρατείνεται για ένα ακόμη τρίμηνο η απόφαση των τραπεζών για αναστολή της καταβολής των δόσεων ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων .

Πιο αναλυτικά, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Εθνικής Τράπεζας, η Alpha Bank εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας επεκτείνεται για επιπλέον τρεις μήνες, δηλαδή έως τις 30.9.2020, η δυνατότητα αναστολής καταβολής των δόσεων ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. «Οι πελάτες που επιθυμούν να αναστείλουν την καταβολή των μηνιαίων οφειλών τους μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους», επισημαίνει. «Όσοι, δε, έχουν ήδη ενταχθεί στο υφιστάμενο πρόγραμμα τρίμηνης αναστολής και επιθυμούν επιπλέον παράταση, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα από 1 έως 30 Ιουνίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αντίστοιχη περίοδο χάριτος προτίθενται να δώσουν τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία δέχεται τα αιτήματα για αναστολή και μέσω winbank όσο και η Eurobank, με την τελευταία να μεταθέτει τις όποιες ανακοινώσεις μετά την παρέλευση του τριμήνου. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ αυτό που οφείλουν να γνωρίζουν οι δανειολήπτες είναι πως η περίοδος αναστολής είναι έντοκη, γεγονός που σημαίνει ότι οι τόκοι που αναλογούν σε αυτή θα προστεθούν στο ανεξόφλητο κεφάλαιο της οφειλής στο τέλος της περιόδου αναστολή, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου παραμένει αμετάβλητη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!