Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Προκαλεί η Άγκυρα: Υπουργός του Ερντογάν παρουσίασε χάρτες με το μισό Αιγαίο τουρκικό -Η απάντηση του ΥΠΕΞ
[Lifo]: Προκαλεί η Άγκυρα: Υπουργός του Ερντογάν παρουσίασε χάρτες με το μισό Αιγαίο τουρκικό -Η απάντηση του ΥΠΕΞ

[Lifo]: Προκαλεί η Άγκυρα: Υπουργός του Ερντογάν παρουσίασε χάρτες με το μισό Αιγαίο τουρκικό -Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Η ανάρτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών

Αυθαίρετες χαρακτήρισε τις τουρκικές διεκδικήσεις το ελληνικό ΥΠΕΞ μετά τον χάρτη που παρουσιάζει το μισό Αιγαίο να ανήκει στη Τουρκία .

Χθες, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραισμαήλογλου, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» εμφάνισε νέο χάρτη, ο οποίος δείχνει την Τουρκία να έχει δικαιώματα έρευνας και διάσωσης από την Κάρπαθο έως και την Κύπρο.

«Χαιρετίσματα στα Φατίχ, Γαβούζ και Κανουνί.

Διευρύναμε την περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, με τρόπο που θα περιλαμβάνει τις όπου δραστηριοποιούνται σε έρευνες στην Αν. Μεσόγειο τα εθνικά μας πλοία.

Ας είναι χαρμόσυνο για την πατρίδα μας το νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης. ¨

Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραισμαήλογλου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

H απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις τουρκικές αναφορές με τον νέο χάρτη.

«H τουρκική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης που ορίστηκε αυθαίρετα με τον νέο τουρκικό νόμο, όπως άλλωστε και αυτή που είχε ορισθεί με τον τουρκικό νόμο του 1988, είναι παράνομη στο μέτρο που επικαλύπτει περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας, συνεπώς δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Πέραν όμως αυτού, δεν στηρίζεται σε επιχειρησιακά κριτήρια και δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.

Η ελληνική περιοχή ευθύνης, η οποία έχει καθορισθεί την δεκαετία του ’50 με Περιοχικές Συμφωνίες Αεροναυτιλίας του ICAO και δηλωθεί από το 1975 στον αρμόδιο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), συμπίπτει με το FIR Αθηνών και είναι σύμφωνη με τις συστάσεις του ΙΜΟ και ΙCAO, όπως περιλαμβάνονται στο Διεθνές Εγχειρίδιο Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης (IAMSAR Manual).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!