Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πρώην φοιτήτρια του ΑΠΘ καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή – Τι απαντά ο πρόεδρος Κ.Παπαζάχος
[Lifo]: Πρώην φοιτήτρια του ΑΠΘ καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή – Τι απαντά ο πρόεδρος Κ.Παπαζάχος

[Lifo]: Πρώην φοιτήτρια του ΑΠΘ καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή – Τι απαντά ο πρόεδρος Κ.Παπαζάχος

Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας ζητά να έρθουν στο φως και άλλες καταγγελίες

Μία πρώην φοιτήτρια του Γεωλογικού τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος εξέφρασε την καταδίκη της διοίκησης και ξεκαθάρισε πως η υπόθεση θα πάει «μέχρι τέλους».

Η πρώην σπουδάστρια έγραψε στο Facebook πως αφορμή για την καταγγελία της στάθηκε η καταγγελία της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Από εκείνη την στιγμή, κι άλλες αθλήτριες μίλησαν επωνύμως για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις.

«Προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες»

Η πρώην φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας έγραψε στην ομάδα του facebook ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΑΠΘ, καταγγέλλοντας καθηγητή του τμήματος για σεξουαλική παρενόχληση και εκδικητική συμπεριφορά. «Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας (σ.σ. Γεωλογικό ΑΠΘ) ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι.»

«Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!