Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πρώην επικεφαλής ΜΙ6: Ο κορωνοϊός ξεκίνησε ως «ατύχημα» από εργαστήριο της Κίνας
[Lifo]: Πρώην επικεφαλής ΜΙ6: Ο κορωνοϊός ξεκίνησε ως «ατύχημα» από εργαστήριο της Κίνας

[Lifo]: Πρώην επικεφαλής ΜΙ6: Ο κορωνοϊός ξεκίνησε ως «ατύχημα» από εργαστήριο της Κίνας

Ο πρώην επικεφαλής της ΜΙ6 επικαλέστηκε για το συμπέρασμά του αμφιλεγόμενη έρευνα

Πρώην επικεφαλής της ΜΙ6 εκτιμά πως η πανδημία κορωνοϊού «άρχισε ως ατύχημα» όταν ο ιός ξέφυγε από τον έλεγχο επιστημόνων σε εργαστήριο της Κίνας .

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Telegraph, ο σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ τόνισε πως περιήλθε στη γνώση του «σημαντική» νέα επιστημονική έκθεση που υποστηρίζει πως ο ιός δεν εμφανίστηκε φυσικά, αλλά δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, η εξέλιξη αυτή ίσως εγείρει ζήτημα καταβολής «επανορθώσεων» για τους θανάτους και την οικονομική κρίση που σήμανε η πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο εν μέσω παγκόσμιων πιέσεων προς την Κίνα να λογοδοτήσει για τις ακριβείς συνθήκες εξάπλωσης του ιού.

Αμφιλεγόμενη έρευνα

Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν στοιχεία που καταδεικνύουν πως βασικά στοιχεία εισάχθηκαν στη γενετική αλληλουχία του ιού που ενδεχομένως δεν εξελίχθηκε φυσικά – σενάριο που αμφιβητεί σχεδόν το σύνολο των επιστημόνων που μελετούν την απαρχή του ιού, με τους ειδικούς να καταλήγουν σχεδόν ομόφωνα στο ότι ο ιός προήλθε από ζώα, πιθανότατα νυχτερίδες ή παγκολίνους, προτού μεταπηδήσει στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με την Telegraph, η έρευνα απορρίφθηκε από διάφορες επιστημονικές επιθεωρήσεις και οι δημιουργοί της αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν αρκετές φορές, αφαιρώντας αιτιάσεις και ισχυρισμούς κατά της Κίνας, προτού τη δημοσιεύσουν τελικά στο Quarterly Review of Biophysics Discovery.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!