Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πρίγκιπας Κάρολος: Συνέπεια της καταστροφής της φύσης η πανδημία- Αν δεν μάθουμε, θα έρθουν κι άλλες απειλές
[Lifo]: Πρίγκιπας Κάρολος: Συνέπεια της καταστροφής της φύσης η πανδημία- Αν δεν μάθουμε, θα έρθουν κι άλλες απειλές

[Lifo]: Πρίγκιπας Κάρολος: Συνέπεια της καταστροφής της φύσης η πανδημία- Αν δεν μάθουμε, θα έρθουν κι άλλες απειλές

«Όσο περισσότερο υπονομεύουμε τον φυσικό κόσμο, τόσο πιο πολύ εκθέτουμε τον εαυτό μας στον κίνδυνο»

Η πανδημία του κορωνοϊού συνδέεται με την καταστροφή της φύσης, τόνισε ο πρίγκιπας Κάρολος και υπογράμμισε ότι αν η ανθρωπότητα δεν πάρει μαθήματα από αυτή την κρίση, θα βρεθεί αντιμέτωπη ξανά με τέτοιες απειλές.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βίωσε από πρώτο χέρι τον κορωνοϊό, καθώς βρέθηκε θετικός και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση , τον Μάρτιο. «Τη γλίτωσα σχετικά ελαφρά», είπε μιλώντας στο SkyNews, καθώς τα συμπτώματά του ήταν ήπια.

«Ήμουν τυχερός στην περίπτωσή μου… Αλλά το είχα και μπορώ να καταλάβω τι πέρασαν άλλοι άνθρωποι», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι συμμερίζεται τον πόνο εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους και δεν μπόρεσαν να είναι δίπλα τους. «Αυτό, για εμένα, είναι το πιο φρικτό πράγμα», συμπλήρωσε.

Η εμπειρία αυτή τον έκανε πιο αποφασισμένο να πιέσει, να φωνάξει και να παροτρύνει, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην προώθηση της «πράσινης» ατζέντας του. Και έκανε έκκληση να ξαναμπεί η φύση «στο κέντρο της οικονομίας μας».

«Πριν από αυτό, σπρώξαμε τη φύση στις παρυφές. Εκμεταλλευτήκαμε, σκάψαμε και κόψαμε τα πάντα, σαν να μην υπήρχε αύριο, σαν να μην έχει σημασία», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος και υπογράμμισε ότι αν η ανθρωπότητα δεν πάρει μαθήματα από την πανδημία, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοια απειλή στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!