Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πρίγκιπας Άντριου: Επίσημο αίτημα των ΗΠΑ να καταθέσει για το σκάνδαλο Έπσταιν
[Lifo]: Πρίγκιπας Άντριου: Επίσημο αίτημα των ΗΠΑ να καταθέσει για το σκάνδαλο Έπσταιν

[Lifo]: Πρίγκιπας Άντριου: Επίσημο αίτημα των ΗΠΑ να καταθέσει για το σκάνδαλο Έπσταιν

Το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε αίτημα για τον πρίγκιπα Άντριου

Οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν επίσημα να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου ως μάρτυρας στην έρευνα για την υπόθεση Τζέφρι Έπσταιν .

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέβαλε αίτημα αμοιβαίας νομικής βοήθειας (MLA) στο υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Αυτή η κίνηση μπορεί να οδηγήσει στην ένορκη κατάθεση του πρίγκιπα Άντριου ενώπιον δικαστηρίου.

Ήδη, Αμερικανός εισαγγελέας είχε κατηγορήσει τον πρίγκιπα Άντριου ότι είχε κλείσει την πόρτα στην εθελοντική συνεργασία με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το σκάνδαλο με τον Τζέφρι Έπσταϊν στο επίκεντρο, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή προτού δικαστεί για sex trafficking.

Το αίτημα MLA, που έστειλε το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, μπορεί να περιλαμβάνει την αποστολή ερωτήσεων σε έναν μάρτυρα ο οποίος δίνει στη συνέχεια υπογεγραμμένη δήλωση, ή μπορεί να του ζητηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, ενόρκως, σε δικαστήριο μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Μπορεί να γίνει κλήτευση για να δώσει αποδείξεις στο ειρηνοδικείο. Όμως, δεν μπορεί να υποχρεωθεί να πει κάτι που μπορεί να τον ενοχοποιήσει», δήλωσε ο Μπεν Κιθ, δικηγόρος, αναλύοντας το τι σημαίνει το αίτημα των αμερικανικών αρχών. «Αλλά, αν αρνηθεί να δώσει στοιχεία, οι Αμερικανοί εισαγγελείς μπορεί να σκεφτούν ότι έχει κάτι να αποκρύψει και μετά να σκεφτούν να του απαγγείλουν κατηγορίες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!