Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πρεσβεία ΗΠΑ στην Τουρκία: Δεν έχει νομική ισχύ ο Χάρτης της Σεβίλλης για τα θαλάσσια σύνορα
[Lifo]: Πρεσβεία ΗΠΑ στην Τουρκία: Δεν έχει νομική ισχύ ο Χάρτης της Σεβίλλης για τα θαλάσσια σύνορα

[Lifo]: Πρεσβεία ΗΠΑ στην Τουρκία: Δεν έχει νομική ισχύ ο Χάρτης της Σεβίλλης για τα θαλάσσια σύνορα

Ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία

Ο Χάρτης της Σεβίλλης για τα θαλάσσια σύνορα δεν έχει νομική σημασία, αναφέρει σε ανάρτησή της η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία.

Στην ανάρτηση στα social media, η Αμερικανική πρεσβεία αναφέρει ότι οι διαφορές για τα θαλάσσια σύνορα πρέπει να επιλύονται βάσει του διεθνούς δικαίου και επισημαίνουν ότι για τις ΗΠΑ δεν έχει σημασία ο Χάρτης της Σεβίλλης, που καταγράφει σύνδεση της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ.

«Οι ΗΠΑ δεν παίρνουν θέση στις διαμάχες άλλων χωρών για τα θαλάσσια σύνορα. Αναφορικά με το νομικό καθεστώς του χάρτη της Σεβίλλης, οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι ο Χάρτη της Σεβίλλης έχει κάποια νομική σημασία. Καταλαβαίνουμε ότι η ΕΕ δεν θεωρεί ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης είναι νομικά δεσμευτικό έγγραφο», αναφέρει στην ανάρτηση η πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Τα θαλάσσια σύνορα πρέπει να επιλύονται από τις εμπλεκόμενες χώρες με συμφωνία στη βάση του διεθνούς δικαίου. Οι ΗΠΑ στηρίξουν ισχυρά τον καλόπιστο διάλογο και τη διαπραγμάτευση και ενθαρρύνουν την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεχίσουν τις διερευνητικές επαφές το ταχύτερο δυνατό», αναφέρει ακόμη η αμερικανική πρεσβεία.

Ο εν λόγω Χάρτης εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, έπειτα από αίτημα της ΕΕ. Σε αυτόν καταγράφεται σύνδεση της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!