Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Κίνδυνος επιστροφής σε καραντίνα αν δεν γίνει με προσοχή η μετάβαση
[Lifo]: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Κίνδυνος επιστροφής σε καραντίνα αν δεν γίνει με προσοχή η μετάβαση

[Lifo]: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Κίνδυνος επιστροφής σε καραντίνα αν δεν γίνει με προσοχή η μετάβαση

«Ρεαλιστικός ο κίνδυνος να επιστρέψουμε σε lockdown»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για τον κίνδυνο επιστροφής σε συνθήκες καραντίνας, αν οι χώρες δεν δείξουν μεγάλη προσοχή στη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό .

«Ο κίνδυνος να επιστρέψουμε σε lockdown παραμένει πολύ ρεαλιστικός, αν οι χώρες δεν διαχειριστούν τη μετάβαση εξαιρετικά προσεκτικά και με σταδιακά», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τα έξι κριτήρια που προτείνει ο Οργανισμός αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων: πρώτον ισχυρή παρακολούθηση, μείωση κρουσμάτων και έλεγχος της μετάδοσης, δεύτερον το σύστημα υγείας να έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει, απομονώσει, ελέγξει και αντιμετωπίσει κάθε περίπτωση και να ιχνηλατήσει κάθε επαφή, τρίτον, ελαχιστοποίηση του κινδύνου έξαρσης σε ειδικές δομές, τέταρτον προληπτικά μέτρα σε χώρους εργασίες, σχολεία και όπου αλλού είναι απαραίτητο να πηγαίνουν οι πολίτες και έκτον πλήρης εκπαίδευση των κοινοτήτων για την προσαρμογή στη νέα κανονικότητα.

Ο Γκεμπρεγεσούς σημείωσε ακόμη ότι δεν είναι δυνατό να επιστρέψει ο κόσμος στα ίδια, όταν τελικά υποχωρήσει η πανδημία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επενδύσεις στα συστήματα υγείας. «Η πανδημία της Covid-19 θα υποχωρήσει τελικά, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στα ίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη, η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα στη χαλάρωση των μέτρων στη Γερμανία, λέγοντας πως έχει περάσει η πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά σημείωσε ότι μπροστά υπάρχει δρόμος ακόμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!