Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΠΟΥ: Νέα αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα – Έξαρση και σε χώρες της Ευρώπης
[Lifo]: ΠΟΥ: Νέα αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα – Έξαρση και σε χώρες της Ευρώπης

[Lifo]: ΠΟΥ: Νέα αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα – Έξαρση και σε χώρες της Ευρώπης

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νέα αύξηση ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, με 307.930 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μέσα το τελευταίο 24ωρο.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ινδία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βραζιλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο διεθνής οργανισμός Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 5.537 για να ανέλθουν συνολικά σε 917.417.

Η Ινδία ανακοίνωσε 94.372 νέα κρούσματα, οι ΗΠΑ 45.523 νέες λοιμώξεις και η Βραζιλία 43.718. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ινδία ανακοίνωσαν χωριστά ότι οι νέοι θάνατοι στα εδάφη τους ξεπέρασαν τους 1.000. Η Βραζιλία ανακοίνωσε 874 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί πριν λίγες ημέρες, στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει 306.857 νέα κρούσματα.

Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού την άνοιξη. Τώρα, στην αρχή του φθινοπώρου, σημειώνεται και πάλι έξαρση. Τι συμβαίνει σε αυτές τις τρεις χώρες;

Οι γαλλικές αρχές έχουν αυξήσει μαζικά τον αριθμό των τεστ. Σε σύγκριση με την άνοιξη είναι εικοσαπλάσια. Στα τέλη Μαΐου ήταν 40.000 άτομα την εβδομάδα ενώ τώρα ήταν πάνω από 850.000 την εβδομάδα από 24 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου.
Ισπανία
Την άνοιξη η Ισπανία ήταν μια από τις χώρες που είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!