Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη – Ο χάρτης του ECDC
[Lifo]: ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη – Ο χάρτης του ECDC

[Lifo]: ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη – Ο χάρτης του ECDC

Στο «κόκκινο» το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης στον χάρτη του ECDC

Περισσότερες από τις μισές χώρες της ΕΕ, αλλά και η Βρετανία, είναι στο «κόκκινο», στον χάρτη του ECDC για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών τμήμα της Ελλάδας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και η Καλαβρία στην Ιταλία είναι οι μόνες περιοχές που χρωματίζονται με πράσινο. Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη και προειδοποίησε για 5πλάσιους θανάτους, σε σύγκριση με την κορύφωση του Απριλίου, αν χαλαρώσουν τα μέτρα.

Το ECDC δημοσίευσε τον πρώτο σχετικό χάρτη, ένα εργαλείο για να εναρμονίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες τις συστάσεις τους για τις μετακινήσεις. Ο χάρτης θα ανανεώνεται κάθε Πέμπτη και βασίζεται στα στοιχεία που δίνουν τα μέλη της ΕΕ στο ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης (TESSy) έως τις 23:59 κάθε Τρίτη ή σε στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο ECDC απο άλλες επίσημες πηγές.

Στον χάρτη με πράσινο αποτυπώνονται οι χώρες που τις τελευταίες 14 ημέρες κατέγραψαν λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό θετικότητας είναι κάτω από 4%.

Με πορτοκαλί αποτυπώνονται οι χώρες που έχουν λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ή ποσοστό θετικότητας 4% και πάνω ή 25-150 κρούσματα ανά 100.000 και ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!