Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΠΟΥ: Δεν αναμένεται μαζικός εμβολιασμός έως τα μέσα του 2021
[Lifo]: ΠΟΥ: Δεν αναμένεται μαζικός εμβολιασμός έως τα μέσα του 2021

[Lifo]: ΠΟΥ: Δεν αναμένεται μαζικός εμβολιασμός έως τα μέσα του 2021

«Δεν αναμένουμε να δούμε ευρείας κλίμακας εμβολιασμούς έως τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως δεν αναμένεται μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού έως τα μέσα του 2021, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των ενδελεχών ελέγχων για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου.

«Δεν αναμένουμε να δούμε ευρείας κλίμακας εμβολιασμούς έως τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς» τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μάργκαρετ Χάρις, κατά την ενημέρωση Τύπου στη Γενεύη.

«Αυτή η φάση 3 τού εμβολίου πρέπει να διαρκέσει περισσότερο γιατί πρέπει να δούμε πόσο πραγματικά προστατευτικό και πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο» πρόσθεσε, αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σουμίγια Σουαμινάταν που δήλωσε πως κανένα εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό δεν αναμένεται να εγκριθεί για παγκόσμια διάθεση έως ότου υποβληθεί σε επαρκείς ελέγχους και αποδειχτεί η ασφάλεια και η δραστικότητά του.

«Κανένα εμβόλιο δεν πρόκειται να αναπτυχθεί μαζικά έως ότου οι ρυθμιστικές αρχές είναι βέβαιες, οι κυβερνήσεις είναι βέβαιες και ο ΠΟΥ είναι βέβαιος ότι έχει εκπληρώσει το ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας Σουμίγια Σουαμινάταν σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη.

«Ο εθνικισμός των εμβολίων θα παρατείνει την πανδημία»

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κάλεσε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «ο εθνικισμός των εμβολίων» θα επιβραδύνει μόνο την αντίδραση στην πανδημία, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο ΠΟΥ «δεν θα εγκρίνει» ένα εμβόλιο εάν δεν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!