Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΠΟΥ: Δανία και 5 ακόμα χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού σε μινκ
[Lifo]: ΠΟΥ: Δανία και 5 ακόμα χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού σε μινκ

[Lifo]: ΠΟΥ: Δανία και 5 ακόμα χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού σε μινκ

Στη Δανία ήδη θανατώθηκαν πάνω από 15 εκατ. μινκ

Η Δανία ανακάλυψε ένα νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που προέρχεται από εκτροφεία βιζόν στο βόρειο τμήμα της χώρας και αμέσως οδηγήθηκε στην θανάτωση περισσότερων από 15 εκατ. ζώων.

Ωστόσο δεν είναι η μόνη χώρα όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού στα εκτροφεία , όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μέχρι στιγμής έξι χώρες, η Δανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ, έχουν αναφέρει κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 σε εκτροφεία βιζόν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται αφού η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν δήλωσε την Τετάρτη τη θανάτωση του συνόλου των περισσότερων από 15 εκατομμυρίων βιζόν που υπάρχουν στη χώρα, εξηγώντας ότι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του SARS- CoV-2, που μπορεί να απειλήσει την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου, μεταδόθηκε σε 12 ανθρώπους από τα ζώα αυτά.

Το μινκ και οι άνθρωποι έχουν παρόμοιο βιολογικό «ίχνος» σχετικά με το λεγόμενο ένζυμο ACE2 που εκφράζεται από κύτταρα της αναπνευστικής οδού, γεγονός που διευκολύνει τη μόλυνση του βιζόν από έναν ιό που έχει προσαρμοστεί στον άνθρωπο, ανέφερε στο Reuters, ο Allan Randrup Thomsen, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Η μετάλλαξη ενός ιού είναι ένα κοινό και συχνά ανώδυνο φαινόμενο, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα. Όμως το στέλεχος αυτό, που ονομάζεται “cluster 5″, προκαλεί μειωμένη δραστικότητα των αντισωμάτων του ανθρώπου, κάτι που απειλεί την αποτελεσματικότητα του μελλοντικού εμβολίου κατά της covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!