Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΠΟΥ: Η αποδιοργάνωση στην Υγεία από τον κορωνοϊό θα μπορούσε να διπλασιάσει τους θανάτους από AIDS
[Lifo]: ΠΟΥ: Η αποδιοργάνωση στην Υγεία από τον κορωνοϊό θα μπορούσε να διπλασιάσει τους θανάτους από AIDS

[Lifo]: ΠΟΥ: Η αποδιοργάνωση στην Υγεία από τον κορωνοϊό θα μπορούσε να διπλασιάσει τους θανάτους από AIDS

Η πανδημία του κορωνοϊού απειλεί τους ασθενείς με AIDS, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μισό εκατομμύριο περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS στην υποσαχάρια Αφρική λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού , προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τη μοντελοποίηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΠΟΥ και της UNAids, η διαταραχή στις υπηρεσίες υγείας θα μπορούσε να οδηγήσει τον επόμενο χρόνο σε θανάτους που σχετίζονται με το AIDS, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2008, τότε που είχαν καταγραφεί περίπου 950.000 θάνατοι.

«Και οι άνθρωποι θα συνέχιζαν να πεθαίνουν από την αναταραχή αυτή (που έχει προκληθεί στην Υγεία λόγω του κορωνοϊού) σε μεγάλο αριθμό για τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια, με μέσο ετήσιο «πλεόνασμα» στους θανάτους περίπου 40% για το διάστημα αυτό», ανέφεραν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

«Επιπλέον, η αναστολή της υπηρεσίας για τον HIV θα μπορούσε επίσης να έχει κάποιο αντίκτυπο στην επίπτωση του ίδιου του ιού τον επόμενο χρόνο».

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δήλωσε πως «Η τρομερή προοπτική του μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στην Αφρική να πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS είναι σαν να επιστρέφουμε πίσω στην ιστορία.

Πρέπει να το δούμε αυτό ως κάλεσμα αφύπνισης για να εντοπίσουμε τρόπους για τη στήριξη όλων των ζωτικών υπηρεσιών υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!