Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΠΟΥ: Αναιρεί την απόφασή του και επαναφέρει την υδροξυχλωροκίνη
[Lifo]: ΠΟΥ: Αναιρεί την απόφασή του και επαναφέρει την υδροξυχλωροκίνη

[Lifo]: ΠΟΥ: Αναιρεί την απόφασή του και επαναφέρει την υδροξυχλωροκίνη

Την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης ανακοίνωσε ο Οργανισμός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορωνοϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή των δοκιμών αυτών, σε συνέχεια μιας μελέτης στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Μετά την ανάλυση των “διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα”, τα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Παρακολούθησης έκριναν “ότι δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου” των κλινικών δοκιμών, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ , Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον Guardian, επιστημονικές μελέτες σε κορυφαία περιοδικά όπως το Lancet χρησιμοποίησαν ύποπτα δεδομένα από μια μικρή και αμφιλεγόμενη αμερικανική εταιρεία, που ονομάζεται Surgisphere.

Μεταξύ άλλων, το Lancet είχε δημοσιεύσει μια μελέτη που διαπίστωνε ότι το φάρμακο υδροξυχλωροκίνης, συσχετίστηκε με υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε ασθενείς με Covid-19, καθώς και με αυξημένα καρδιακά προβλήματα.

Τα αρνητικά ευρήματα έκαναν παγκόσμια αίσθηση και ώθησαν τον ΠΟΥ να σταματήσει την υδροξυχλωροκίνη από τις παγκόσμιες δοκιμές φαρμάκων στις οποίες την είχε εντάξει. Ωστόσο, αργότερα δεδομένα από την Αυστραλία αμφισβήτησαν τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!