Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΠΟΥ: 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 36 ημέρες – Κυρίως στις πλούσιες χώρες
[Lifo]: ΠΟΥ: 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 36 ημέρες – Κυρίως στις πλούσιες χώρες

[Lifo]: ΠΟΥ: 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 36 ημέρες – Κυρίως στις πλούσιες χώρες

Δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού έχουν χορηγηθεί σε πολίτες 46 χωρών

Μέσα σε 36 ημέρες από την αρχή των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού , έχουν χορηγηθεί 28 εκατομμύρια δόσεις κατά της Covid-19 σε πολίτες 46 χωρών, ανακοίνωσε ο αρμόδιος διευθυντής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάικλ Ράιαν.

Σε όλο τον κόσμο, έχουν καταγραφεί συνολικά πάνω από 92 εκατομμύρια κρούσματα σε 191 χώρες, από την έναρξη της πανδημίας. Παρότι άρχισαν οι εκστρατείες εμβολιασμού, ο δρ Ράιαν εξέφρασε την ανησυχία του για τη μετάδοση που παρατηρήθηκε μέσα σε μερικές ημέρες κυρίως εξαιτίας των νέων πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

«Μπαίνουμε στη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, και αυτό μπορεί να γίνει ακόμη πιο σκληρό, όταν βλέπουμε τους ρυθμούς μετάδοσης», προειδοποίησε κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριών με ερωτήσεις και απαντήσεις που οργανώνει ο ΠΟΥ για το ευρύ κοινό.

Σε σχέση με τις εκστρατείες εμβολιασμού, ο δρ Ράιαν εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αυτές πραγματοποιούνται κυρίως στις πλούσιες χώρες. «Νομίζω ότι είμαστε στα 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν χορηγηθεί έως σήμερα. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε διαφορετικά εμβόλια ή πλατφόρμες», διευκρίνισε.

«Είναι περίπου 46 χώρες που οι πολίτες εμβολιάζονται, αλλά υπάρχει μόνο μια χώρα χαμηλού εισοδήματος», είπε ο Μάικλ Ράιαν, ενώ 38 από τις 46 θεωρούνται πλούσιες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!