Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τα ποσά επιδότησης για τα ηλεκτρικά οχήματα – «Στο τραπέζι» και η χρηματοδότηση φορτιστών
[Lifo]: Τα ποσά επιδότησης για τα ηλεκτρικά οχήματα – «Στο τραπέζι» και η χρηματοδότηση φορτιστών

[Lifo]: Τα ποσά επιδότησης για τα ηλεκτρικά οχήματα – «Στο τραπέζι» και η χρηματοδότηση φορτιστών

Εν αναμονή ανακοινώσεων για το τελικό ύψος των επιδοτήσεων για την ηλεκτροκίνηση

«Στο τραπέζι» βρίσκεται και η χρηματοδότηση για αγορά φορτιστών πέρα από την επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το τελικό σχέδιο που είναι πιθανό να παρουσιαστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θα επιδοτηθεί πέραν της αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σκούτερ και ποδηλάτων και η αγορά του οικιακού φορτιστή.

Συγκεκριμένα, η επιδότηση για την αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σύμφωνα με το τελικό σχέδιο αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 4.000 και 4.500 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το newsauto.gr, με 500 ευρώ θα επιδοτηθεί η απόκτηση του οικιακού φορτιστή (Wallbox). Αν κάποιος τώρα ταυτόχρονα έχει να αποσύρει και ένα παλαιό όχημα τότε η επιδότηση θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως το τελικό ποσό επιδότησης, για έναν ιδιώτη καταναλωτή, ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και τα 6.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, τα παραπάνω ποσά επιδότησης ισχύουν και για τις εταιρείες Leasing και ενοικιάσεων, ενώ οι χρήστες των ηλεκτρικών οχημάτων πέραν του οικονομικού οφέλους που προκύπτει από τη μείωση του μισθώματος θα ωφεληθούν και από τις φοροαπαλλαγές.

Για τους ιδιοκτήτες ταξί σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το newsauto.gr, το όφελος θα είναι ακόμη υψηλότερο και μόνο για την αγορά του οχήματος η επιδότηση θα κυμανθεί από 8.000 έως 9.000 ευρώ και θα αυξάνεται κατά 500 ευρώ για την αγορά οικιακού φορτιστή και κατά 1.000 ευρώ σε ταυτόχρονη απόσυρση του παλαιού ταξί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!